ГоловнаСуспільствоПодії

Слідком РФ вважає, що Жиліна вбили через бізнес-конфлікт

Представник "ДНР" звинувачує Захарченка. 

Слідком РФ вважає, що Жиліна вбили через бізнес-конфлікт
Фото: hromadske.tv

Слідчий комітет Росії пов'язує вбивство ватажка харківського "Оплоту" Євгена Жиліна з його "комерційною діяльністю".

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

Як повідомлялося, 19 вересня в підмосковному ресторані невідомий розстріляв двох відвідувачів і зник. Один із потерпілих помер на місці, другий був госпіталізований.

За словами свідків, кілер чекав потерпілих за сусіднім столом. Після того, як чоловіки прийшли до ресторану й зробили замовлення, він підійшов і зробив у них серію пострілів. Він був ретельно загримований: накладні вуса, спортивні окуляри з антивідблисковими жовтими скельцями, на голові була глибоко посаджена панама, за плечима - рюкзак.

"Як випливає зі свідчень пораненого, зустріч у ресторані була призначена для вирішення питань бізнесу. Нині ця інформація перевіряється. Слідство відпрацьовує ряд версій скоєного злочину. Пріоритетною є комерційна діяльність, а також не виключаються особисті неприязні стосунки", - йдеться в офіційній заяві СК РФ.

Разом з тим, так званий "офіційний представник ГР "Донецька республіка" у Росії" Євген Шабаєв вважає, що вбивство Жиліна могло бути вигідним нинішньому ватажкові "ДНР" Олександру Захарченку, який раніше також був одним з лідерів "Оплоту". Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакті". 

За словами Шабаєва, Жилін знав про неприємні для Захарченка факти його біографії і тому був для нього незручний, як і для своїх кураторів. Убивство Жиліна Шабаєв ставить в один ряд з ліквідацією інших діячів "російської весни" - Мозгового, Дрьомова, Іщенка і Бєднова.

Нагадаємо, "Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Глава МВС Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Активісти цієї організації, за його словами, також відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Лідер "Оплоту" Жилін проходить за цілою низкою кримінальних проваджень. Зокрема, прокуратура Харківської області пред'явила йому підозру у відмиванні грошей через фіктивні фірми, а СБУ - у фінансуванні тероризму. Генеральна прокуратура повідомила Жиліну про підозру у викраденні громадян, грабежі, погрозі вбивством та хуліганстві під час Революції Гідності. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram