ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі застрелили патрульного, його напарниця померла в лікарні (оновлено)

Вбивця, який перебував у розшуку, вбив поліцейського після спроби "пробити" його по базі.

У неділю вранці в Дніпрі біля автовокзалу застрелили патрульного поліцейського при виконанні, його напарниця поранена. Про це повідомила прес-служба МВС.

Фото: mvs.gov.ua

За попередньою інформацією, екіпаж зупинив автомобіль Citroen за порушення правил дорожнього руху. Водій з якоїсь причини надав опір, почав стріляти і втік. Для його пошуку введено оперативний план "Сирена".

Оновлення 14:07. Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе розповіла журналістам подробиці вбивства патрульного.

"Екіпаж патрульної поліції міста Дніпра 0501 отримує завдання, що на вулиці Курчатова, 10, біля автовокзалу, є конфліктна ситуація. На місце приїжджає екіпаж. В ньому перебуває двоє патрульних. З'ясовується, що автомобіль "Сітроен" порушує правила дорожнього руху - він проїжджає на червоне світло. Патрульні зупиняють цю машину, "Сітроен", і кажуть, що вони будуть вбивати його в планшет, щоб перевірити документи", - заявила Деканоїдзе.

"Водій, злодій, каже, що не треба перевіряти документи, і просить, щоб патрульні його відпустили. На цей запит, він отримує відповідь, що це службові обов'язки, і патрульний Кутушев Артем, 27 років, сідає в автомобіль і перевіряє його документи. В цей час злодій виходить з машини, приставляє пістолет і стріляє в патрульного. Після цього він стріляє у напарницю, це Макаренко Ольга. Кутушев Артем помер на місці", - сказала Деканоїдзе.

У загиблого патрульного залишилася трирічна дочка.

Після вбивства вбивця забрав пістолет "Форт" і втік.

Він пересувається на Сitroen сірого кольору, номерний знак - AE7053AA.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Оновлення 14:44. Патрульний поліцейський Ольга Макаренко, яка була поранена вранці в неділю у Дніпрі, померла в лікарні, пише 112 канал.

Нагадаємо, 23 серпня в Тернопільській області під час затримання злочинця загинули двоє поліцейських і один був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram