ГоловнаСуспільствоПодії

У Лимані провели арешти через отруєння людей метиловим спиртом

Встановлено продавця сурогату та його постачальника з Ізюма. 

У Лимані провели арешти через отруєння людей метиловим спиртом
Изъятый спирт
Фото: Пресс-служба Нацполиции

Краматорський міський суд 30 вересня заарештував двох осіб за фактом смертельного отруєння людей метиловим спиртом у Лимані  (Донецька область).

Як зазначає місцева прокуратура, 27 вересня кілька жителів Лиману купили алкоголь у свого знайомого, після чого п'ятеро людей померли, а троє досі перебувають у лікарні. Як виявилося, напої були зроблені з метилового спирту (попередній висновок).

У наступні дні були затримані продавець алкоголю і його постачальник з Ізюма. Під час обшуків у підвалі будинку, де чоловік зберігав підроблену горілку і коньяк, вилучили 120 літрів алкоголю.

Фото: gp.gov.ua

Обом заарештованим повідомили про підозру за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу - виготовлення і збут алкоголю, що призвело до отруєння людей.

Чоловік-продавець заарештований із правом виходу під заставу 35 тисяч гривень, жінка-постачальник - без права виходу під заставу.

З 21 вересня в Україні зареєстровано 77 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем, з яких 38 закінчилися летально. Більшість загиблих - у Харківській області (25 осіб). У Лимані Донецької області загинуло п'ятеро людей, у Миколаєві - п'ятеро людей, у Рубіжному Луганської області - двоє людей, у Бердичеві Житомирської області - одна людина.

Організатор виготовлення алкоголю був затриманий 29 вересня. Вилучено чотири тонни технічного спирту. Три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram