ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викрила в Одесі банду "борців з педофілами"

Вони грабували та били своїх жертв у одному зі скверів міста.

Поліція викрила в Одесі банду "борців з педофілами"
Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі поліція затримала сімох учасників банди "борців з педофілами", яка грабувала та принижувала своїх жертв.

Як повідомляє прес-служба одеської поліції, троє затриманих раніше належали до аналогічної групи, що діяла в Одесі у 2014-2015 роках. Ймовірно, мова йде про "Модний вирок", організатора якого в 2015 році було засуджено до 7 років ув'язнення. Цей мисливець за "педофілами" разом із товаришами побив свою жертву до смерті.

До складу нової організації входили близько 15 осіб, серед яких були молоді жінки. Дівчата шукали жертв у соціальній мережі. Оцінивши за фотографіями, розміщеними на сторінках майбутніх жертв їхнє матеріальне становище, дівчата знайомилися з ними і запрошували на побачення в сквер. Там жертву вже чекали грабіжники. Спочатку у чоловіка відбирали найцінніші речі, а потім шляхом побиття і принижень проводили з ним роз'яснювальну роботу. Свої дії зловмисники знімали на мобільний телефон.

Сімох учасників схеми затримали під час одного з таких нападів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні розбою. Стверджується, що їхня вина доведена за двома епізодами. Досудове розслідування встановлює інших учасників групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram