ГоловнаСуспільствоПодії

Чернівецька поліція затримала групу серійних грабіжників

Наприкінці вересня вони катували місцеву жительку та пограбували її на 50 тис. гривень.

Поліція розкрила гучний розбійний напад на мешканку Сторожинецького району Чернівецької області, під час якої її катували і пограбували на 50 тисяч гривень.

Фото: cv.npu.gov.ua

Як повідомляє прес-служба поліції, 28 вересня злочинці увірвалися в будинок жінки, зв'язали її і почали катувати, вимагаючи розповісти, де вона зберігає 300 тисяч доларів. Таких грошей у жінки не було, тому з будинку винесли телевізори, мобільні телефони, ювелірні вироби, кишенькові гроші, шуби.

"До мого будинку увірвалися троє людей у масках. Відразу повалили обличчям на підлогу, скрутили руки за спину і зав'язали скотчем. Один сів на мене, інший тримав у руках монтажний лом, а третій - зв'язував скотчем ноги. Прикладали і пістолет до скроні, і ніж показували. Питали: де гроші, зізнайся. Я відповіла, що немає грошей, але їх це не зупиняло. Думала, що мене вб'ють. Ударили рукояткою від зброї, я втратила свідомість. Навіть не знаю, скільки часу минуло. Коли отямилася, почали далі бити, зв'язали вже шнуром від праски, ножем робили порізи. Потім відтягли в підвал, де тортури продовжилися. Я їм казала, що грошей немає, є тільки банківська картка і 100 доларів у гаманці. Вони ходили по всьому будинку, шукали", - розповіла поліції постраждала жінка.

Під час слідства було встановлено, що до нападу були причетні троє жителів Одеської області й один житель Київської області. Також були встановлені двоє жителів Чернівців, які дали наведення злочинцям.

Затримання проводили чернівецькі поліцейські, операція проходила в Одеській і Київській областях. Поліція відзначає, що група до цього часу встигла скоїти розбійний напад на магазин і ломбард в Одеській області та готувала черговий наліт.

Фото: cv.npu.gov.ua

Фото: cv.npu.gov.ua

Фото: cv.npu.gov.ua

Фото: cv.npu.gov.ua

Усіх фігурантів раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області вже оголосили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Зараз вони перебувають у слідчому ізоляторі. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram