ГоловнаСуспільствоПодії

П'ятеро поліцейських загинули внаслідок перестрілки між ДСО та КОРД під Києвом

Поліцейські прийняли один одного за бандитів.

П'ятеро поліцейських загинули внаслідок перестрілки між ДСО та КОРД під Києвом
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

П'ять співробітників поліції загинули сьогодні вночі в селі Княжичі біля Києва в результаті перестрілки між двома поліцейськими підрозділами.

Про це повідомив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко.

"Обставини трагедії такі. Карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, які системно обкрадали будинки Киян і жителів Київської області. В цю ніч працівники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що чергове пограбування може відбутися в селищі Княжичі. Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД

На одній з вулиць селища Княжичі в споруджуваному приватному будинку були розміщені поліцейські розвідники, завданням яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів... В цей час у сусідніх будинках в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських розвідників"

Група захоплення судячи з усього вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників. Далі між співробітниками ДСО і групою захоплення сталася перестрілка, яка тривала кілька миттєвостей і забрала п'ять життів", - написав він у фейсбуці.

Загинули двоє співробітників Держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив у групу захоплення.

"Троє підозрюваних у розбоях, яких готувалися зловити "на гарячому", почувши стрілянину відмовилися від свого плану з грабунку і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані і їм пред'явлені обвинувачення у скоєних грабежах і розбоях", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, на початку жовтня в місті Біла Церква Київської області сталася ДТП, яка забрала життя двох патрульних поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram