ГоловнаКультура

В Одесі пройде третій фестиваль німого кіно

"Німі ночі" оголосили програму показів німого авангардного кінематографа.

В Одесі пройде третій фестиваль німого кіно
Фото: mutenightsfestival.com

Фестиваль німого кіно та сучасної музики пройде в Одесі з 15 по 17 червня. У рамках кіноогляду демонструють світові шедеври німої класики й авангарду в супроводі сучасної музики, яку виконують наживо.

У рамках третього фестивалю "Німі ночі" представлять 5 класичних німих фільмів. Покази супроводжуватимуться спеціально написаними саундтреками у виконанні музикантів з України, Великобританії, Італії, Польщі та Німеччини.

Також фестиваль продовжить практику показів відреставрованих німих фільмів.

Зокрема, відбудуться світові прем'єри відреставрованих версій українських фільмів "Мірабо" (1929) і "Шкурник" (1929), які свого часу були заборонені до показу. 15 і 16 червня ці картини покажуть у супроводі музики німецького гурту Durban Poison і польського Marcin Pukaluk.

Британський гурт Bronnt Industries Kapital написав саундтрек до одного з фільмів радянського кіноавангарду - "Турксиб" (1929). Експериментальну мелодраму "Самотні" (1928) представить італійський проект Ziz.

Один з головних пунктів програми - показ фільму "Багаття палаюче" (1922) російського режисера дореволюційного періоду Івана Мозжухіна, який також зіграв головну роль у фільмі й виступив як сценарист. Фільм озвучить український джазовий музикант Юрій Кузнєцов.

Окрім основної програми, в рамках "Німих ночей" заплановано проведення паралельної програми сучасного європейського експериментального кіно та відеоарту, яку склав голландський куратор Ханна Боонена.

Покази фестивалю пройдуть на причалі яхт-клубу Одеського морського вокзалу.

Фото: mutenightsfestival.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram