ГоловнаКультура

Український фільм переміг на кінофестивалі в Карлових Варах

Нагороду отримала режисер Єва Нейман.

Український фільм переміг на кінофестивалі в Карлових Варах
Фото: online.ua

Кінокартина українського режисера Єви Нейман "Дім із вежею" отримав приз міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Головну нагороду 47-го міжнародного кінофестивалю здобула картина норвезького режисера Мартіна Лунда "Майже людина" про 35-річного Хенріка, вічного тінейджера, який не може подорослішати.

Фільм Єви Нейман, знятий за оповіданням Фрідріха Горенштейна, здобув головний приз конкурсної програми "Від Сходу до Заходу". Це трагічна історія восьмирічного хлопчика, який повертався з мамою в рідне місто після евакуації взимку 1944 року. На півдорозі додому, на невідомій станції їх знімають із потяга, оскільки матір хлопчика занедужала на тиф, незабаром вона помирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем, серед чужих людей, яким, за великим рахунком, немає до нього справи. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок із вежею. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, - Дмитро Кобецкий зіграв головну роль.

Нагадаємо, картина взяла участь у конкурсній програмі фестивалю "Від Сходу до Заходу". Всього в секції було представлено 12 картин, оцінювали їх 5 членів міжнародного журі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram