ГоловнаКультура

Кабмін хоче виділити телеканалу "Культура" 90 млн грн

Схвалено концепцію розвитку каналу на найближчі два роки.

Кабмін хоче виділити телеканалу "Культура" 90 млн грн

Кабінет Міністрів пропонує виділити з держбюджету 90 млн грн на розвиток діяльності державної телерадіокомпанії (ТРК) "Культура".

Це визначено розпорядженням Кабінету Міністрів від 4 липня "Про схвалення концепції діяльності та розвитку державної телерадіокомпанії "Культура".

Реалізацію концепції передбачено на 2013-2014 рр.

Згідно з розпорядженням, ТРК фінансують за кошти держбюджету, власні надходження телеканалу, зокрема кошти, отримані відповідно до встановленого порядку як плата за надання послуг, виконання робіт, грантів, подарунків і благодійних внесків, а також коштів від реалізації за встановленим порядком продукції чи майна й іншої діяльності.

Розвиток цифрового телебачення, зокрема якісного каналу "Культура", створення нового державного інформаційного каналу, робота над суспільним телебаченням - один з ключових напрямів такої роботи

— Віктор Янукович, Президент України

"Орієнтовна вартість фінансування реалізації концепції з державного бюджету становить 90 млн грн", - наголошено в документі.

Метою концепції діяльності та розвитку ТРК "Культура" є її реформування, спрямоване на забезпечення ефективної роботи із задоволення інформаційних, культурних та освітніх потреб суспільства, зокрема, шляхом усебічного висвітлення культурного життя України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram