ГоловнаКультура

В Одесі відкрили третій міжнародний кінофестиваль

Головного переможця обиратимуть за глядацькими симпатіями.

В Одесі відкрили третій міжнародний кінофестиваль
Фото: rezonans.in.ua

В Одесі в театрі музичної комедії відкрили третій міжнародний кінофестиваль (ОМКФ).

Президент Одеського кінофестивалю Вікторія Тігіпко повідомила, що на цьогорічному фесті вперше Гран-прі вручать фільму, який оберуть глядачі.

"На третьому Одеському міжнародному кінофестивалі вперше Гран-прі вручатимуть глядачі - тобто головного переможця обиратимуть за глядацькими симпатіями. До того ж, цьогоріч на кінофестивалі вручать приз найкращому українському фільму в рамках національної програми. Якщо 2010 року нас відвідали 40 тисяч глядачів, 2011-го - 70 тисяч, то 2012 року ми очікуємо стотисячної аудиторії", - зазначила Тігіпко на прес-конференції з приводу відкриття заходу.

За її словами, цього року на аудиторію чекає багато нововведень.

Також свій приз конкурсантам ОМКФ вручить журі, до складу якого увійшли минулорічний переможець у номінації "Найкращий режисер", бельгійський майстер Оліас Барко, німецький актор Александр Фелінг і директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі.

Головою міжнародного журі став почесний президент Міжнародної федерації кінопреси Андрій Плахов.

Спеціальним гостем кінофестивалю стане ірландський актор, зірка фільму "Темний лицар" Кіліан Мерфі. 2010 року спеціальним гостем ОМКФ був актор Рутгер Хавер, 2011-го - голлівудська "зірка" Джон Малкович.

Також цьогоріч на фестиваль завітають італійська кінозірка Клаудіа Кардинале, британський режисер Пітер Грінуей, донька Чарлі Чапліна Джеральдін Чаплін, голлівудська "зірка" Майкл Медсен, відомий німецький актор Гедеон Буркхарт, режисер Філ Волькен та інші зірки першої величини.

Третій Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 21 липня.

До складу конкурсної програми входить 8 стрічок із різних країн світу. Найкращий фільм отримає приз "Золотий Дюк" і премію в розмірі 15 тис. доларів.

В українській конкурсній програмі беруть участь 18 стрічок, переможець отримає грошовий приз - 50 тис. грн.

Довідка. Одеський міжнародний кінофестиваль було засновано 2010 року, його проводять за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Одеської облдержадміністрації та Одеського міськвиконкому. Захід проходить під патронатом губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram