ГоловнаКультура

В Україні розпочинається симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий"

Під час Арт-форуму працюватиме лабораторія для художників.

В Україні розпочинається симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий"
Фото: Предоставлено организаторами

Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий" існує в Україні вже шість років. На півострові Бирючий в Запорізькій області одночасно відбувається і арт-форум, і творча дача, і фестиваль мистецтв.

7-й симпозіум, який триває з 3 по 16 вересня, реалізує проект під назвою "Четвертий вимір". Як повідомляють організатори, проект присвячено відчуттю часу людини. Мета проекту - з'ясувати, в якому часі ми перебуваємо і що таке час для кожного з нас, і як сучасне мистецтво може визначити сучасність.

"Одним з найбільших помилок є думка, що час нікому не належить. Однак ми постійно відчуваємо його нестачу, прагнемо відстрочити, прискорити, сповільнити деякі події та їх перебіг, а з віком починаємо помічати його швидкоплинність. Ми змушені підкорюватися загальним колективним ритмам. І ми розуміємо - момент, який ми переживаємо, нам не підвладний. Тільки на території мистецтва у нас є можливість "схопити" момент, відправити його в історію як справжнє, а не колишнє", - визначає концепцію проекту його куратор Марія Хрущак.

Серед учасників "Четвертого виміру" - Олександр Ройтбурд, Ксенія Гнилицька, Максим Мамсиков, Ілля Юсупов, Олег Тістол, Жанна Кадирова, APL315.

Також в рамках "Бирючия" відбудеться цикл дискусій "Бесіди про сучасне мистецтво". З детальною програмою можна ознайомитися на сайті симпозіуму.

Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий" відбувається з 3 по 16 вересня на базі відпочинку "Золотий берег" на півострові Бирючий (Запорізька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram