ГоловнаКультура

У Києві висадять два мільйони троянд

Зеленбудівців зобов'язали максимально залучити до процесу громадськість.

У Києві висадять два мільйони троянд
Фото: bagnet.org

Два мільйони троянд висадять у столиці до кінця 2013 року, а протягом нинішнього осіннього місячника районні зеленбудівці висадять перші 500 тисяч квітів. Про це під час розширеної апаратної наради з питань проведення осіннього місячника з благоустрою повідомив генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Михайло Царенко, поінформували в прес-службі КМДА.

"Ми проведемо процедуру відкритих торгів і закупимо саджанці троянди. За попередньою інформацією, на 1 га має бути висаджено 50 000 троянд. Ми докладемо всіх зусиль, щоби кожен киянин і той, хто відвідує місто, відчував себе комфортно та затишно", - сказав Михайло Царенко.

Своєю чергою, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак акцентував на необхідності інформувати громадськість щодо висаджування дерев і чагарників і максимально залучати їх до цього процесу.

"Звертайте увагу на якість посадкового матеріалу. Потрібно використовувати такі зелені насадження, які приживаються і добре переносять наші кліматичні умови. Ба більше, необхідно вже сьогодні розробити низку заходів із захисту дерев від солі взимку, а кіївавтодоровці повинні цієї зими поекспериментувати з використанням альтернативних посипальних сумішей, бодай у центральній частині міста", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram