ГоловнаКультура

Українці відвідують музеї зрідка, - результати опитування

Частина опитаних воліє закордонні музеї.

Українці відвідують музеї зрідка, - результати опитування
Фото: mykiev.info

Більшість читачів LB.ua рідко відвідують як українські, так і зарубіжні музеї.

Про це свідчать результати опитування "Як часто ви відвідуєте музеї?", яке провів сайт.

Так, 26% читачів відповіли, що в музеї були "декілька разів, із класом на екскурсію ходили", 31% - що йдуть у музей, тільки якщо є змога побачити щось справді цікаве. Таким чином, вельми рідко відвідують українські музеї 57% читачів.

Щоб людина захотіла прийти в музей удруге, там повинна бути відповідна експозиція, а ще - змінна експозиція. Для цього музей передає свою експозицію в інший музей, а взамін отримує від нього щось новеньке. Я хочу, щоб у музеї повернулися люди, щоб українські музеї були такі ж популярні, як європейські

— Любомир Михайлина, генеральний директор Національного Києво-Печерського заповідника

20% опитаних повідомили, що бувають у музеях, але зазвичай за кордоном, а от в українських - набагато рідше. Ще 14% респондентів не упускають можливості відвідати музей - як в Україні, так і за її межами. Таким чином, закордонні музеї відвідують не більш ніж 34% опитаних.

Число тих, хто часто відвідує українські музеї ще менше. Мають улюблені музеї, які відвідують регулярно, тільки 1% опитаних. 5% респондентів спеціально їздять по країні з метою побачити різні цікаві місця, в тому числі музеї. Разом з тими, хто на рівних відвідує українські та закордонні музеї, число поціновувачів української музейної справи не перевищує 20% опитаних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram