ГоловнаКультура

До Києва приїхав культовий французький режисер Леос Каракс

Режисер не любить рідну Францію, зате дуже любить Україну.

До Києва приїхав культовий французький режисер Леос Каракс
Фото: filmpro.ru

Режисер, якого свого часу називали "Годаром 80-х", приїхав на київський кінофестиваль "Молодість", щоб представити свій останній фільм "Священні мотори".

Кар'єра Каракса відзначена як успіхами, так і невдачами. Після фільмів "Хлопець зустрічає дівчину" і "Коханці з Нового мосту" Каракса оголосили новою іконою французького кіно. А після невдач з картиною "Пола Х" режисер пішов у своєрідну аскезу, перестав давати інтерв'ю, а якщо і давав, то неодмінно казав, що ненавидить Францію.

З Україною, на щастя, у режисера гарні відносини (як і з Росією). Частина родичів Каракса - з Одеси, а його кохана, пам'яті якої він присвятив "Мотори", Катерина Голубєва - російська актриса. Сам Леос Каракс вже приїжджав на "Молодість" - представляв свій дебютний фільм у конкурсі кіноогляду. Як відзначають фестивальні старожили, режисер тоді говорив, що в Україні його фільми знають краще, ніж у Франції.

"Священні мотори" були представлені в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. Втім, від журі Канн Каракс нагород не отримав, але його картину добре прийняли критики. Директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі вважає, що "Мотори" - найкращий фільм Каннського конкурсу 2012 року.

Леос Каракс дасть майстер-клас, проведе прес-конференцію, а також представить свій фільм київським глядачам. Подивитися "Священні мотори" можна буде 24 вересня о 19:00 в кінотеатрі "Київ" і о 21:00 в кінотеатрі "Кінопалац".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram