ГоловнаКультура
Спецтема
Фестивальные дневники

На Берлінале презентували новий фільм Веса Андерсона - "Готель Гранд Будапешт"

На створення фільму режисера надихнули твори Стефана Цвейґа

На Берлінському кінофестивалі, який стартує сьогодні, 6 лютого, презентували новий фільм Веса Андерсона “Готель Гранд Будапешт”, який відкриває кіноперегляд.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

"Готель Гранд Будапешт" - вигадана історія, на створення якої режисера надихнули роботи Стефана Цвейґа. Про це свідчить один із фінальних титрів картини, і про це трохи розповів сам Вес Андерсон на прес-конференції. За його словами, він дуже любить мемуари Цвейґа і його оповідання, навіть запозичив звідти один з монологів головного героя.

Головну роль у "Готелі" грає британський актор Ральф Файнс, який нещодавно презентував свою другу режисерську роботу на кіноперегляді в Лондоні. Його персонаж - легендарний (у світі фільмів Веса Андресона) консьєрж у готелі "Гранд Будапешт", що у вигаданій країні Зубровка. Мсьє Густав опиняється в центрі детективної історії після смерті однієї гості (її грає Тільда Свінтон). Виявляється, що жінка залишила улюбленому консьєржу безцінне полотно, на яке відразу починається полювання спраглих наживи родичів.

Як і в багатьох фільмах Веса Андерсона ("Королівство повного місяця", "Поїзд на Дарджилінґ", "Незрівнянний містер Фокс"), у "Готелі Гранд Будапешт" задіяно багато відомих акторів. Крім Ральфа Файнса і Тільди Свінтон, у фільмі знялися Білл Мюррей, Віллем Дефо, Сірша Ронан, Едвард Нортон, Джефф Голдблюм, Том Вілкінсон, Харві Кейтель, Джуд Лоу і Едріен Броуді.

Окрім літературних творів Стефана Цвейґа, на створення фільму вплинула естетика фільмів Стенлі Кубрика, фільм "Мовчання" Інгмара Бергмана і фільм 1932-го "Гранд Готель".

Дата виходу фільму "Готель Гранд Будапешт" в Україні наразі невідома.

Це вже другий фільм Веса Андерсона поспіль, який відкриває престижні кінопокази. “Королівство повного місяця” відкривало Каннський кінофестиваль 2012 року. 64-й Берлінський кінофестиваль відкривається сьогодні, 6 лютого, і триватиме до 16 лютого, коли роздадуть престижні нагороди кращим фільмам конкурсної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram