ГоловнаКультура

Виповнюється 200 років із дня народження Тараса Шевченка

Програма урочистих заходів

Виповнюється 200 років із дня народження Тараса Шевченка
Фото: http://byut.com.ua

У Парку ім. Шевченка о 12:00 почнеться церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку за участю офіційних осіб і представників громадськості.

На майдані Незалежності о 14:00 відбудеться концерт "Встане Україна - світ правди зійде!". Відкриє святкову програму зведений хор у складі Національної заслуженої академічної хорової капели України "Думка" та хору Київської державної консерваторії ім. Чайковського, Академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, Камерного хору "Київ", Ансамблю солістів "Благовіст", Камерного хору "Хрещатик". Також виступлять гурти "Хорея козацька" і "Божичі", народні артисти України Фемій Мустафаєв, Оксана Білозір, вокальна формація "MАN sound", дует "Сестри Тельнюк", Ірина Шинкарук, гурти "Гайдамаки" і "Кому вниз".

На 20:00 заплановано початок прем'єри документального фільму Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. IDентифікація".

У Театрі ім. Франка - вистава "Така її доля...", інсценізація поезії Тараса Шевченка, а в Театрі російської драми ім. Лесі Українки - вистава "Скрізь один" у постановці Михайла Резніковича.

В Арсеналі - ніч кіно, музики і поезії "Доба Шевченка", кульмінація проекту ШЕВЧЕНКО/MANIA/.

10 березня на майдані Незалежності відбудеться панахида за Тарасом за участю представників усіх християнських конфесій. Також у програмі показ у відеозапису музичного твору Євгена Станковича "Пристрасті за Тарасом", "Наш Шевченко" - відеорепортажі з відомими і невідомими українцями, документальні фільми "Експедиція" (режисера Тараса Ткаченка) і "Кобзар. Історія створення книги Тарасом Шевченком" (режисера Богдана Костенко).

Вірші Тараса Шевченка прочитають народні артисти України Раїса Недашківська, Олексій Богданович, Лариса Кадирова, Тетяна Яблонська, Анатолій Паламаренко. Пісні на вірші Шевченка виконають гурти "Божичі" та "Хорея козацька".

Нагадаємо, що до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка вперше буде видано "Кобзар", ілюстрований дитячими малюнками. Видання вийде у світ 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram