ГоловнаКультура

Княжицький хоче створити на базі "Інтера" канал громадського мовлення

Частоти каналу нібито виділені незаконно

Княжицький хоче створити на базі "Інтера" канал громадського мовлення
Фото: Макс Левин

Народний депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький зареєстрував законопроект про створення на базі телеканалу "Інтер" другого каналу громадського мовлення.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі LB.ua.

Свої дії Княжицький мотивував тим, що частоти телеканалу свого часу надали незаконно.

"Відповідно до чинного законодавства, не має права іноземна структура бути засновником української телерадіоорганізації. Засновником каналу є група каналів РТР, російська. Фактично частоти цього каналу були виділені незаконно - без конкурсу і на противагу рішенням Верховної Ради і чинному законодавству", - зазначив Княжицький.

При цьому він зазначив, що про претензії на майно "Інтера" або належних до цієї групи телеканалів не йдеться - виключно частоти, які входили в систему УТ-3 загальнонаціонального покриття.

"Тоді матимемо таку саму ситуацію, як у Німеччині: коли є два канали загальнонаціонального громадського мовлення - АРТ і ЦДФ - незалежні один від одного. Так само і в нас буде УТ-1 громадського мовлення і другий канал громадського мовлення, який буде створений на базі "Інтера", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, власниками групи телеканалів "Інтер" є бізнесмен Дмитро Фірташ і екс-голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін (20%), які придбали її в екс-голови СБУ Валерія Хорошковського в лютому 2013 року за 2,5 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram