ГоловнаКультура

На аукціоні у Лондоні продали роботу українського художника про Євромайдан

Всього на аукціоні Phillips продали дві роботи українських художників - Романа Мініна та Назара Білика

На аукціоні у Лондоні продали роботу українського художника про Євромайдан
Назар Билык, "Проявление"

8 квітня у Лондоні відбувся весняний аукціон сучасного мистецтва Phillips "Під впливом" (в нетверезому вигляді).

Як повідомляють в "Art-Agent Ukr.Gallery", на торгах продали роботи двох українців - художника Романа Мініна та скульптора Назара Білика.

Графіку Романа Мініна "Нагорода за мовчання" (2014) продали за $ 5150. Робота була створена під час подій, пов'язаних з акціями протесту на Майдані, і присвячена їм. Художник вважає, що українцям необхідно навчитися розуміти один одного і "розширювати свій світогляд, а не звужувати його".

"Нехай нагородою за мовчання буде шанс знову прийняти один одного такими, якими ми є і повернути взаємну повагу і любов", - заявляє Мінін.

Роман Мінін народився у Донецькій області, закінчив Харківську академію мистецтва та дизайну. Основна тема його творчості - це гірська індустрія Донбасу, життя шахтарів у закритій соціальній системі.

"Награда за молчание",Роман Мінін(графіка,2014)
"Награда за молчание",Роман Мінін(графіка,2014)

Друга робота, яку продали на вчорашньому аукціоні - пластична інсталяція "Прояв" (2010, № 4) скульптора Назара Білика. Її придбали за $ 8250. Ця скульптурна композиція вже не вперше представлена на Phillips - у грудні 2013 іншу версію з цієї серії, що складається з 10 частин, продали за $ 11 800.

Назар Білик - молодий український скульптор. Народився у Львові, живе і працює в Києві. У Києві, на Пейзажній алеї стоїть одна з найвідоміших його робіт - "Дощ" - двометрова скульптура з бронзи і скла.

"Проявление", Назар Білик (пластична інсталяція, 2010, № 4 в серії з 10)
"Проявление", Назар Білик (пластична інсталяція, 2010, № 4 в серії з 10)

Нагадаємо, найдорожчим українським художником, чиї роботи продаються на міжнародних аукціонах, є Анатолій Криволап. У жовтні 2011 року на торгах аукціону Phillips de Pury & Co в Лондоні його робота "Кінь. Ніч" була продана за $ 124 343, а картина "Кінь. Вечір" 28 червня 2013 пішла з молотка на торгах Contemporary Art Day Phillips за 122 500 фунтів стерлінгів ($ 186 200).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram