ГоловнаКультура

Сьогодні в Києві дасть концерт американський гітарист-експериментатор Марк Рібо

Сценічний партнер Джона Зорна і Тома Вейтса представить свій сольний проект

Сьогодні в Києві дасть концерт американський гітарист-експериментатор Марк Рібо
Марк Рибо
Фото: Предоставлено организаторами концерта

11 квітня в київському клубі Carribean Club відбудеться концерт гітариста Марка Рібо, який співпрацював із Томом Вейтсом, Елтоном Джоном, Робертом Плантом та іншими відомими музикантами.

Як повідомляють організатори концерту, перед концертом Марк Рібо заявив, що, на відміну від своїх багатьох колег, які скасували або перенесли концерти в Києві, він не боїться їхати в Україну. "Те, що нас запросили саме зараз, це честь. Кращого часу просто не придумаєш. Ми пишаємося можливістю "позависати" з людьми, які проти усілякого лайна і тиранії!", - заявив він.

За свою кар'єру Марк Рібо встиг попрацювати з музикантами, котрі представляють різні жанри та стилі: авангардистом Джоном Зорном, експериментатором Томом Вейтсом, джазменами Маккоєм Тайнером і Даяною Кролл, знаменитим тріо Medeski Martin & Wood і співачками Мадлен Пейру і Маріанн Фейтфул.

У Київ Рібо їде зі своїм сольним проектом Ceramic Dog. Англійська назва (буквальний переклад "керамічна собака") відсилає до французького виразу chiens de faïence, який означає заціпеніння собак за мить до того, як почнеться бійка.

До складу тріо, окрім Марка Рібо, входять басист Шаазад Ісмаїлі та барабанщик Чес Сміт. Свою творчість музиканти характеризують як фрі-панк-фанк-експериментал-психоделік-постелектроніку. Після Києва 12 квітня проект Ceramic Dog виступить в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram