ГоловнаКультура

На Каннському кінофестивалі показали українське "Плем'я"

Фільм Мирослава Слабошпицького бере участь у конкурсі "Тиждень критики" і претендує на нагороду за кращий дебют

21 травня на Каннському кінофестивалі в рамках конкурсної програми "Тиждень критики" пройшли покази дебютного повнометражного фільму "Плем'я" українського режисера Мирослава Слабошпицького.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Картина Слабошпицького - єдиний український фільм, який бере участь у конкурсних програмах цього року в Каннах. Він же бореться за приз "Золота камера", який вручають кращому дебютантові на фестивалі.

"Плем'я" знято мовою жестів і йде без субтитрів і голосових коментарів. За сюжетом, молодий хлопець приїжджає вчитися в інтернат для слабочуючих, вступає в угруповання під назвою "Плем'я" і закохується в дівчину.

За словами режисера, він не хотів показувати соціальні проблеми, що виникають у людей зі слабким слухом, але хотів поекспериментувати з кіномовою, знявши "сучасне німе кіно". Технічно "Плем'я" не є німим - у ньому є звук, але немає звиклих діалогів, незважаючи на те, що всі діалоги прописано в оригінальному сценарії - просто їх "проговорюють" мовою жестів.

Представити фільм у Каннах приїхали режисер Мирослав Слабошпицький, продюсери Олена Слабошпицька і Денис Іванов, оператор і продюсер Валентин Васянович, а також виконавиця головної жіночої ролі Яна Новикова.

Фестивальна доля "Племені" в Україні наразі невідома, а попередня дата виходу в український прокат - 11 вересня 2014 року.

Призери "Тижня критики" стануть відомі вже 22 травня, а володар призу "Золота камера" за кращий дебют - на церемонії закриття фестивалю 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram