ГоловнаКультура

Бойовики ДНР мародерствують у захопленому центрі сучасного мистецтва "Ізоляція"

При цьому "міністр соціальної політики ДНР" обіцяв, що майно "Ізоляції" не чіпатимуть

Бойовики ДНР мародерствують у захопленому центрі сучасного мистецтва "Ізоляція"
Фото: izolyatsia.org

Прихильники ДНР почали мародерствувати у захопленій будівлі Міжнародного благодійного фонду "Ізоляція. Платформа культурних ініціатив" у Донецьку.

Про це йдеться у відкритому листі "Ізоляції" до "прем'єр-міністра" самопроголошеної Донецької народної республіки Олександра Бородая, передає видання "ОстроВ".

Бойовики ДНР захопили будівлю колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де знаходиться Фонд "Ізоляція", який займається сучасним мистецтвом та громадськими ініціативами.

Незадовго до вторгнення, "Ізоляція" була змушена призупинити свою діяльність та евакуювати співробітників. Під час захоплення Роман Лягін, "міністр соціальної політики ДНР", заявив, що творам мистецтва та майну Фонду не завдадуть шкоди.

"Сьогодні співробітниками заводу були зафіксовані факти мародерства та порушення громадського порядку, а саме: відкриття сейфу, зламування дверей у приміщенні з дорогими інструментами та обладнанням, розкрадання речей, які належали Фонду та його співробітникам, і розпивання алкогольних напоїв. Окрім того, блокується вивезення творів мистецтва, документації та особистих речей співробітників Фонду", - йдеться у відкритому листі керівництва "Ізоляції".

Також на території заводу знаходяться постійні інсталяції, які є невід'ємною частиною території і не можуть бути демонтовані і вивезені. "Ізоляція" наполягає на відшкодуванні вартості цих творів мистецтва.

"Серйозну заклопотаність культурних та громадських діячів викликає питання збереження творів мистецтва, що належать"Ізоляції"- картин, скульптур та інших арт-об'єктів, - йдеться в листі. - Над їх створенням, експонуванням та зберіганням впродовж чотирьох років працювали українські та іноземні художники, куратори та арт-менеджери. Саме завдяки цим унікальним роботам культурна інституція відома в Україні і за кордоном, а територія колишнього заводу перетворилася на місце, популярне серед жителів та гостей Донецька".

"Всі ці твори мистецтва ще можна зберегти. Просимо дати розпорядження представникам вашої організації не перешкоджати вивезенню творів мистецтва, матеріальних цінностей та документів, які належать Фонду, а також особистих речей співробітників", - звертається до Бородая команда фонду "Ізоляція".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram