ГоловнаКультура

Скіфське золото Криму залишиться в Амстердамі до вересня

Росія не полишає надій забрати собі українські культурні цінності

Скіфське золото Криму залишиться в Амстердамі до вересня
архив
Фото: allardpiersonmuseum.nl

Виставка золота скіфів із колекції Криму залишиться в Нідерландах до вересня, повідомляє РИА Новости з посиланням на міністра культури РФ Володимира Мединського.

За словами Мединського, якщо голландці не повернуть експонати у Крим, офіційно відмовлять у цьому або відправлять їх у Київ, то "де-факто цінності будуть попросту викрадені". Він також стверджує, що "голландці мнуться і з політичних міркувань, поки питання підвішують - виставку продовжили до вересня".

Нагадаємо, експонати з виставки "Крим: золото і секрети Чорного моря", яка проходить в Амстердамі, повинні повернутися на материкову Україну, а не в Крим, на чому наполягають російські чиновники і музейники.

Зокрема, на цій виставці представлено експонати з чотирьох кримських музеїв: Центрального музею Тавриди, Керченського історико-культурного заповідника, Національного заповідника "Херсонес Таврійський" і Бахчисарайського історико-культурного заповідника. Крім того, на виставці є експонати з Національного музею історії України та Одеського археологічного музею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram