ГоловнаКультура

Київські художники відкриють свої майстерні для відвідувачів

Художники протестують проти бажання Спілки художників побудувати на місці майстерень висотний будинок

Київські художники відкриють свої майстерні для відвідувачів
Мастерская на Сошенко
Фото: Анна Сорокова

6 липня художні мастерні Академії образотворчих мистецтв на вулиці Сошенка відкриють свої двері для відвідувачів.

Про це повідомляють організатори заходу "На Сошенка".

У рамках дня відкритих дверей у художніх майстернях за адресою вулиця Сошенка, 33 пройдуть зустрічі з художниками, пікнік в яблуневому саду, воркшопи для дітей і відкрита виставка архівів фотографій і картин, створених в майстернях на Сошенка з 1960-х років. Окрім того, можна буде створити власний твір мистецтва разом з відомими авторами.

Ініціатори програми пропонують відвідувачам приносити свої футболки, щоб зробити на них оригінальні принти, і різнокольорові шматки тканини, щоб зробити гірлянду у дворі майстерні.

Всі заходи триватимуть один день і є безкоштовними. Будівля на Сошенка, 33 - двоповерхова вілла, спроектована в 1949 році під генеральну дачу. Відразу після завершення будівництва вона перейшла у власність Академії мистецтв СРСР, а потім будівлю передали Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Зараз там - аспірантські майстерні учнів в Академії.

2012 року з'явилася інформація про те, що на місці майстерень на Сошенка мають намір будувати багатоповерховий житловий будинок. Спілка художників уклала із забудовниками договір про будівництво житлового комплексу. Втім, після того, як інформація про будівництво будинку поширилася в ЗМІ, процес будівництва призупинили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram