ГоловнаКультура

На посаду заступника міністра культури з євроінтеграції претендують дві особи

Кандидатури Катерини Ботанової та Світлани Фоменко розгляне Кабмін

На посаду заступника міністра культури з євроінтеграції претендують дві особи
Фото: Дарья Бадьер

У Міністерстві культури відбувся конкурс на пост заступника міністра з питань євроінтеграції.

Як повідомляється на сайті відомства, відбір кандидатів проводили 11 липня.

Експертна комісія розглянула 15 кандидатур, з яких двох відібрали і відправили на розгляд Кабміну.

Загалом на конкурс міністерства прислали 19 заявок і всіх заявників допустили до конкурсу, повідомляється на сайті Мінкульту. У слуханні 11 липня взяло участь лише 15 осіб.

За результатами співбесіди експертна комісія обговорила кандидатури чотирьох осіб на посаду заступника міністра з євроінтеграції: Ірини Кравчук, Ігоря Савчака, Катерини Ботанової та Світлани Фоменко. Ботанова і Фоменко в підсумку подали на розгляд Кабінету Міністрів, який ухвалить рішення про призначення.

Катерина Ботанова - директор Фундації "Центр сучасного мистецтва", член Європейського культурного парламенту і головний редактор онлайн-видання про культуру "Коридор".

Світлана Фоменко - начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства культури.

До складу експертної комісії увійшли міністр культури Євген Нищук, перший заступник Олеся Островська-Люта, заступник міністра Кабінету Міністрів Андрій Мельник, начальник відділу європейської інтеграції Мін'юсту Микола Кузьо і начальник відділення юстиції Департаменту Євросоюзу МЗС Оксана Рейтер. Крім того, як експерти були присутні письменник Андрій Курков. Мінкульт також запросив до участі в роботі комісії екс-міністра культури Латвії Жанете Яунземе-Гренд, але вона з невідомих причин не прийшла.

У повідомленні Мінкульту наголошується, що керівники міністерства не брали участь в обговоренні кандидата, який представляв відомство, а Олеся Островська-Люта не брала участь в обговоренні кандидатів, з якими знайома особисто.

Рішення про призначення заступника міністра культури з питань євроінтеграції ухвалить Кабмін після того, як заслухає кожного з рекомендованих кандидатів.

Нагадаємо, 27 травня стало відомо, що всі українські міністерства отримають заступників міністрів з євроінтеграції. Передбачається, що ці чиновники відповідатимуть за реформи, які наближають Україну до європейських стандартів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram