ГоловнаКультура

Великобританія відмовилася від підтримки культурного Року в Росії

Рік культури з Росією також не підтримуватиме Шотландія

Великобританія відмовилася від підтримки культурного Року в Росії

Уряди Шотландії та Великобританії відмовилися від підтримки перехресного Року культури з Росією.

Про це повідомляє Herald Scotland.

"Обидва уряди більше не підтримуватимуть Російсько-британський рік культури, члени уряду також бойкотують заходи, організовані у рамках програми року", - йдеться у повідомленні.

"Уряд Сполученого Королівства відмовляється від підтримки Британсько-російського культурного заходу вимушено. Причиною є незаконна анексія Криму Російською Федерацією. Ні уряд, ні високопоставлені офіційні особи не сприятимуть проведенню заходів", - зазначив представник МЗС Великобританії.

"Шотландський уряд більше активно не підтримує перехресний Рік культури Великобританії та Росії 2014, і місіс Хіслоп (Фіона Хіслоп - міністр культури Шотландії) не буде присутня на російських заходах, які пройдуть у Шотландії в рамках цієї ініціативи. Культурні заходи, які вже заплановано у Шотландії та Росії, проходять за планом", - заявила представник шотландського кабінету міністрів.

При цьому представник Британської ради заявив, що заплановані заходи відбудуться, оскільки "культурний обмін допомагає підтримувати діалог між людьми та інституціями, коли цього не можуть політики чи дипломати".

Раніше уряд Польщі скасував заходи Року Польщі в Росії, заплановані на 2015 рік, у зв'язку з ситуацією в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram