ГоловнаКультура

Російські фільми перед показами в кінотеатрах пройдуть перевірку

Фільми "Біла гвардія" та "Піддубний" визнали небезпечними

Російські фільми перед показами в кінотеатрах пройдуть перевірку
Кадр из фильма "Поддубный"

Держагентство України з кіно зобов'язало Експертну комісію з питань розповсюдження та демонстрації фільмів перевіряти всі фільми виробництва РФ на відповідність українському законодавству.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, відповідний наказ видано для протидії інформаційній агресії іноземних держав та негативному інформаційно-психологічному впливу.

Як приклад агентство наводить російські фільми "Біла гвардія" та "Піддубний", заявки на демонстрацію яких нещодавно отримало.

"Більшістю голосів експертів, які подивилися "Білу гвардію", цей фільм було визнано "демонструючим зневагу до української мови, народу та державності". А у картині "Піддубний", присвяченій відомому професійному борцю, уродженцю України, на думку експертів, "спотворені окремі факти та переписані на користь Росії, тому, в умовах війни, яку веде Росія проти України, цей фільм є інструментом інформаційної війни", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні віце-прем'єр Олександр Сич запропонував Кабінету Міністрів ввести ліцензування та квотування книг російського виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram