ГоловнаКультура

Мінкульт розробив культурну стратегію до 2015 року

Відомство також має намір написати стратегію розвитку культури до 2020-го і 2025-го

Мінкульт розробив культурну стратегію до 2015 року
Фото: Дарья Бадьер

Міністерство культури розробило культурну стратегію України до 2015 року, в якій розписало пріоритети розвитку культурної сфери, а також її цілі та завдання.

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

В офіційному документі стратегії, опублікованому на сайті Мінкульту, сказано, що пріоритетами в короткостроковій культурній стратегії є стимулювання діалогу для об'єднання країни, збереження культурної спадщини, розвиток творчих індустрій і впровадження європейських стандартів у роботі Мінкульту.

Зокрема, стратегія пропонує проаналізувати законодавчу базу культурної сфери, промоутувати культурну спадщину, розробити програми безпеки для її збереження, провести децентралізацію в культурі і так далі. Крім того, Мінкульт запланував розробку стратегій розвитку культури до 2020 і 2025 років.

Виконання Мінкультом завдань, визначених у стратегії, заплановано проаналізувати наприкінці 2015 року.

Над створенням культурної стратегії працювали і співробітники різних департаментів Мінкульту, і експерти - на волонтерських засадах. Експертами виступили Катерина Ботанова, Олександр Буценко, Олена Правило, Юрій Рибачук, Микола Скиба та Катерина Чуєва. Надалі до роботи над культурною стратегією планують залучити іноземного експерта. Крім того, проект документа пройде фокус-групи: Мінкульт також розраховує провести широке громадське обговорення стратегій 2020 і 2025 років.

Нагадаємо, з ініціативою про створення стратегії гуманітарного розвитку України також виступав Владислав Троїцький. Зокрема, одним із довгострокових завдань Школи-резиденції Гогольфесту, яка відкривається 6 серпня, є створення такої стратегії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram