ГоловнаКультура

Dakh Daughters готують спільні проекти з Сергієм Жаданом та "Хамерман Знищує Віруси"

Культове українське кабаре також готує нові композиції для сольної програми

Українське фрік-кабаре Dakh Daughters здійснить спільні проекти з письменником і музикантом Сергієм Жаданом і групою "Хамерман Знищує Віруси".

Про це учасниці фрік-кабаре розповіли кореспонденту LB.ua перед репетицією в театрі ДАХ.

Репетиції ко-проектів почнуться 5 вересня, а поки дівчата готують нові композиції для своєї сольної програми.

"Перша пісня називається "Гапка", - розповіла LB.ua учасниця Dakh Daughterts Наталка Галаневич. - В її основі - фольклорна пісня, яку ми переробили під електронну версію. Текст пісні, записаний зі слів жінки, яка працювала хатньою робітницею, - в жанрі вербатім, розповідається Анею Нікітіної. Також в композиції є і народна приповідка "топчу, топчу, ряст, ряст". За традицією вона проговорювалася раз в році навесні, коли починав рости ряст, щоб дожити до наступного року і бути здоровим".

Текст другої композиції написала Zo (учасниця Dakh Daughters Наталія Зозуль). Першим в композиції звучить її авторський текст, потім - вірш Редьярда Кіплінга "If" ("Якщо..."), а також уривки з ранньої творчості Павла Тичини - "Тінь там тоне" і "Живу, живу - ридаю".

За словами Влада Троїцького, художнього керівника Dakh Daughters, можливо, деякі з нових робіт прозвучать під час відкриття 7 Гогольфесту. Планується, що на відкритті пройде перформанс, в якому візьмуть участь Dakh Daughters і французькі актори.

При цьому наголошується, що сольного концерту Dakh Daughters на Гогольфесті не буде. Нові композиції дівчата представлять в жовтні в клубі Sentrum.

Dakh Daughters - українське фрік-кабаре, засноване актрисами театру ДАХ в грудні 2012 року. У групи ще немає записаного альбому, але є вже кілька відеокліпів, один з яких - "Троянди/Донбас" - набрав на Youtube більше 400 тис переглядів. З грудня 2012 року Dakh Daughters виступали в Парижі, Санкт-Петербурзі, Москві і багато разів в Києві - в клубах і на Майдані під час революційних подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram