ГоловнаКультура

В Україні запрацював онлайн-проект обміну книжками "Сампродав"

На сайті можна продати свої книги або купити книги з приватних бібліотек інших користувачів

В Україні запрацював онлайн-проект обміну книжками "Сампродав"
Фото: Facebook / Samprodav

В Україні з'явився онлайн-проект Samprodav - двосторонній маркет, на якому можна або продати власні книги, або залишити оголошення про те, що ви хочете купити.

Про це повідомляє видання "Буквоїд".

Основна ідея проекту, за словами його ініціатора, - дати книголюбові корисний онлайн-інструмент, який стане в нагоді, щоб поповнити свою бібліотеку букіністичними книгами або ж звільнити полиці від зайвих книг.

"Наша ідея - дарувати нове життя старим книжкам, допомагати знайти їм нових власників, які будуть їх цінувати і любити, а головне - читати", - заявляє ініціатор "Сампродаву".

Проект націлений передусім на книги, які вже були у вжитку, рідкісні та старі видання, які складно знайти у звичайних книжкових магазинах або онлайн-магазинах.

Зазначено, що "Сампродав" - некомерційний проект і безкоштовний для всіх користувачів.

У майбутньому заплановано зробити розділи "Дам почитати" і "Хочу почитати", де користувачі зможуть розміщувати книги, які вони не хочуть купувати або продавати, але які хотіли б прочитати або дати почитати іншим.

Нагадаємо, згідно з результатами соцопитування, проведеного експертами консалтингової компанії pro.mova та "Форумом видавців", 42% жителів України не прочитали жодної книги за останній рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram