ГоловнаКультура
Спецтема
Форум издателей

21 Форум видавців у Львові оголосив програму

Гостями Форуму стануть Людмила Улицька, Паскаль Брюкнер, Мустафа Джемілєв та інші письменники, поети й інтелектуали

21 Форум видавців у Львові оголосив програму
Фото: bookforum.ua

Форум видавців, який проходитиме у Львові 21 раз, оголосив програму заходів.

Про це повідомлено на сайті Форуму.

Зокрема, на майбутньому Форумі видавців, який проходитиме з 11 по 14 вересня, проведуть 5 Бібліотечний форум, присвячений модернізації бібліотек і їхньому перетворенню на сучасні культурні центри.

Протягом цих днів у Львові пройдуть презентації нових українських видань - і авторства українських письменників, і перекладні. Свої книги представлять Андрій Курков, Тарас і Мар'яна Прохаськи, Катерина Бабкіна, Артем Чапай, Сергій Жадан, Маріанна Кіяновська, Ірена Карпа й інші.

Презентуватимуть українські переклади поезії Пауля Целана (пер. Сергія Жадана), роману Умберто Еко "Маятник Фуко", книги французького філософа Алана Бадью "Сторіччя" й інших класичних і сучасних літературних творів.

У рамках Форуму видавців пройде кілька круглих столів і дискусій. Зокрема, круглий стіл "Як залишатися при своєму розумі: російські й українські інтелектуали дискутують про порозуміння у складний час", у якому візьмуть участь Лев Рубінштейн, Андрій Більжо, Олександр Кабанов та інші.

Серед гостей цьогорічного Форуму - російська письменниця Людмила Улицька, французький письменник і есеїст Паскаль Брюкнер, польський письменник і драматург Януш Гловацький, американський історик Тімоті Снайдер, політичний і громадський діяч Мустафа Джемілєв.

Спеціальними темами 21 Форуму видавців стали Крим, єврейська культура в Україні, осмислення революційних і воєнних подій в Україні, жінка в мінливому світі і країни Дунайського регіону.

Крім того, у дні Форуму видавців пройдуть кінопокази, концерти та вистави. Наприклад, 11 вересня у Львові відбудеться прем'єра фільму Мирослава Слабошпицького "Плем'я".

З повною програмою і розкладом заходів 21 Форуму видавців можна ознайомитися на сайті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram