ГоловнаКультура

Держкіно хоче заборонити російські фільми про "ментів"

Забороні також підлягають фільми, що мають "антиукраїнську спрямованість"

Держкіно хоче заборонити російські фільми про "ментів"
Филипп Ильенко

Державне агентство з питань кіно ініціює заборону російських фільмів, що пропагують діяльність російських силовиків, і фільмів, які мають "антиукраїнську спрямованість".

Про це повідомив голова Держкіно Філіп Іллєнко, інформує Громадське ТВ.

Держкіно пропонує заборонити показ в Україні фільмів і серіалів, які "знято в РФ і які містять позитивних героїв, що мають відношення до спецслужб або держорганів РФ, або її ідеологічних попередників". Крім того, забороні підлягають фільми, в яких фігурують тимчасово окуповані російські території, а також фільми, в яких українці є негативними персонажами, фільми, в яких перекручуються історичні факти про Україну, а також фільми, автори яких або виконавці головних ролей підтримали окупацію українських земель і агресію Росії проти України.

За словами Іллєнка, до такого рішення Держкіно прийшло, оскільки "дискусія про це триває в українському суспільстві вже давно".

"Ми не можемо не реагувати на думку суспільства, яку вже практично сформовано і активно до нас доносять", - заявив Іллєнко.

Нагадаємо, раніше Держкіно зобов'язало Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрації фільмів перевіряти всі фільми виробництва РФ на відповідність українському законодавству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram