ГоловнаКультура

На Гогольфесті показали спектакль, створений спільно з Dakh Daughters і Сергієм Жаданом

Проект "Глибинні мрії" поставила американський режисер українського походження Вірляна Ткач

У рамках 7 Гогольфеста презентували нову версію театрального перформансу "Глибинні мрії" американського режисера Вірляни Ткач.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Проект, створений спільно з фрік-кабаре Dakh Daughters, Сергієм Жаданом та Фондом "ІЗОЛЯЦІЯ", складається з інтерв'ю молодих донеччан про їхні мрії та ставлення до рідного міста, записаних рік тому, а також з інтерв'ю з тими самими людьми, записаних зараз.

Таким чином Вірляна Ткач досліджує трансформацію мрій і сподівань жителів Донбасу в умовах війни, переосмислює досвід втрат і втрати. Інтерв'ю стали основою перформансу "Глибинні мрії", а монологи до нього написав український письменник Сергій Жадан.

В перформансі також використовуються документальні кадри про історію Донбасу. Крім того, Вірляна Ткач використовувала у перформансі легенду про євшан-зілля, якою починаються Галицько-Волинські хроніки. Згідно з легендою, євшан-зілля повертає пам'ять і сни.

Головну роль у виставі виконує актриса Театру української драми Лариса Руснак. Її героїня - переселенка, яка розповідає свою історію. Актор Артем Мануйлов розповідає історію добровольця на сході. Ще один персонаж у перформансі - будівельник, чиї будинки зруйнувала війна. Учасниці фрік-кабаре Dakh Daughters постають в образі переселенок: вони співають народні пісні, а також пісні на вірші Сергія Жадана.

Нагадаємо, 7 фестиваль сучасного мистецтва Гогольфест стартував 11 вересня і триватиме до 21 вересня. У його рамках пройдуть концерти, спектаклі, лекції та майстер-класи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram