ГоловнаКультура

Охороняти культурну спадщину Києва буде син власника "Містобуду" (документ)

Вперше в історії на цю посаду призначено людину без профільної освіти

Виконувачем обов'язків начальника Управління охорони культурної спадщини КМДА призначили Олександра Никоряка, сина власника компанії "Містобуд" і чоловіка внучки екс-спікера ВР Володимира Рибака.

Про це йдеться у статті Катерини Липи "Пам’яткопохоронна бригада".

Інформацію про звільнення попереднього начальника Управління, Якова Діхтяра, і про призначення Никоряка на цей пост підтверджує Громадське.TV і подає відповідний документ:

Фото: hromadske.tv

За інформацією LB.ua, Олександр Никоряк не має відповідної профільної освіти для поста начальника Управління охорони спадщини в Києві. Никоряк закінчив Університет банківської справи при НБУ, а, за інформацією Громадського, також має диплом КНУ культури і мистецтв.

Новопризначений в.о. начальника Управління призначив керівників підвідомчого Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій. Ними також стали люди, що не мають профільної освіти та досвіду роботи.

Заступником гендиректора Центру з охорони пам'яток став Віктор Астаф'єв, завідувачкою відділу інформації - Ірина Черненко, а головним бухгалтером - Микола Красильников.

Крім того, за інформацією LB.ua, особи, призначені до Центру з охорони пам'яток культури, обійняли свої пости 15 вересня, не надавши вчасно трудових книжок.

Детальніше про призначення у сфері охорони пам'яток культури та архітектури в Києві читайте у статті "Пам’яткопохоронна бригада".

Нагадаємо, що державний Департамент з питань культурної спадщини при Мінкульті розформували, а пости начальника і заступників - скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram