ГоловнаКультура

Ремонт Жовтневого палацу після Майдану потягне на мільйон гривень

Будівля досі в жалюгідному стані

Ремонт Жовтневого палацу після Майдану потягне на мільйон гривень
Фото: Артем Атаманюк

На реконструкцію Жовтневого палацу в Києві, який активно використовувався жителями Майдану, потрібно понад мільйон гривень. Про це повідомила прес-служба компанії "Хенкель Баутехнік", яка оцінювала масштаб пошкоджень будівлі.

"Будівля в жалюгідному стані. До кінця вересня цей пам'ятник архітектури був притулком для тисяч активістів Майдану. Потрібно все, починаючи від заміни прострелених і розбитих вікон і закінчуючи відновленням декору інтер'єру і господарськими товарами. За нашими оцінками, на повну реконструкцію Жовтневого палацу знадобиться щонайменше один мільйон гривень", - заявив гендиректор компанії Володимир Соха.

"Наразі нам вдається ремонтувати дрібниці власними силами і на кошти, зібрані колективами художньої самодіяльності, які працюють у палаці", - повідомив в.о. директора Жовтневого палацу Олег Плеванюк. Він також додав, що через зірвані концерти культурний центр недоотримав 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що інші будівлі Майдану теж у поганому стані. Київський Будинок профспілок спалили і відновлять ще не скоро, а депутати Київської міськради досі змушені проводити засідання в будівлі обласної адміністрації, оскільки їхня зала засідань потребує ремонту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram