ГоловнаКультура

Українське "Плем'я" стало найкращим дебютом на Лондонському кінофестивалі

Фільм Слабошпицького назвали "найоригінальнішим і найсильнішим" з конкурсу

Українське "Плем'я" стало найкращим дебютом на Лондонському кінофестивалі
Фото: BFI

У Лондоні завершився 58-й міжнародний кінофестиваль. Під час церемонії закриття журі вручило нагороди найкращим фільмам з конкурсних програм.

Про це повідомляється на офіційному сайті BFI.

Найкращим фільмом кіноогляду став "Левіафан" Андрія Звягінцева – драма про боротьбу звичайної людини з корумпованою владою. Стрічку Звягінцева також було відзначено за найкращий сценарій на Каннському кінофестивалі і висунуто на здобуття "Оскара" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" від Росії.

Український фільм "Плем’я" Мирослава Слабошпицького став найкращим у конкурсі дебютів. Драму про слабочуючих підлітків, що живуть у закритому співтоваристві за мафіозними правилами, у Лондоні назвали найоригінальнішою і найсильнішою серед конкурентів. "Усі непрофесійні актори зіграли надзвичайно, але окремої згадки удостоюється Яна Новикова", - заявили на церемонії закриття.

Найкращим документальним фільмом стала робота Оссами Мухаммеда "Срібна вода". Нагадаємо, у конкурсі документальних картин брав участь "Майдан" Сергія Лозниці.

Найкращим британським новачком стала актриса Саміна Джабін Ахмед із фільму "Catch Me Daddy"

Фестиваль у Лондоні тривав з 8 по 19 жовтня.

Нагадаємо, "Плем’я" відібрали у лонг-лист номінантів на приз Європейської кіноакадемії за найкращий фільм. Крім того, фільм Слабошпицького боротиметься за нагороду Кіноакадемії в категорії "Найкращий європейський дебют".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram