ГоловнаКультура

У Києві проведуть Національний форум, присвячений культурній спадщині Донбасу

"Донкульт: Мистецькі надра" представить музику, мистецтво, кіно і літературу Донбасу

У Києві проведуть Національний форум, присвячений культурній спадщині Донбасу

28 жовтня в музеї "Духовні скарби України" відкриється Національний форум "Донкульт - Мистецькі надра", який представить зразки культурної спадщини Донбасу.

Про це повідомляють організатори події.

У рамках "Донкульту" пройдуть заходи у сферах візуального мистецтва, літератури, музики та кінематографу. Виставковий проект представить експозиції з 200 робіт візуального мистецтва, створених художниками з Донбасу у ХХ і ХХІ столітті - від Куїнджі до Мініна.

Музична програма складатиметься з концертів і класичної музики (камерне виконання творів Прокоф'єва), і робіт сучасних композиторів (містерія Вікторії Польової в супроводі симфонічного оркестру).

У кінопрограмі заплановано покази фільмів Дзиґи Вертова "Симфонія Донбасу" і Міхаеля Главоггера "Смерть працівника", а також експериментальних робіт у сфері документального кіно, об'єднаних темою індустріального регіону.

Також у рамках "Донкульту" пройдуть театралізовані музичні перформанси "pOST bLOCK", Сергія Жадана та гурту "Собаки в космосі" та літературні читання творів Василя Стуса, Володимира Сосюри, Сергія Жадана, Ірен Роздобудько, зустрічі з художниками та літераторами, лекції, круглі столи і професійні дискусії.

Заплановано, що форум не тільки познайомить публіку з творами художників, які народилися на Донбасі, а й створить платформу для обговорення питань, пов'язаних з функціонуванням культурної сфери регіону, осмислення гуманітарних причин і наслідків подій, які зараз відбуваються на Сході України, а також визначення стратегій і методів протидії цим подіям способами культури.

Вхід на всі заходи форум безкоштовний, але передбачає благодійні внески, які підуть на допомогу культурним інституціям, які постраждали внаслідок гуманітарної катастрофи на Донбасі, й організацію аналогічних культурних форумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram