ГоловнаКультура

У Києві покажуть критичне сучасне мистецтво Східної Європи

Виставка "Локаут" відкриється в Центрі візуальної культури 6 листопада

У столичному Центрі візуальної культури відбудеться виставка "Локаут", в якій зберуть сучасне критичне мистецтво з України, Польщі, Росії та Угорщини.

Як повідомляють організатори, "Локаут" триватиме з 6 по 30 листопада в приміщенні Центру на вулиці Глибочицька, 44.

Назва виставки "Локаут" відсилає до зупинки роботи підприємства з ініціативи роботодавця. Ця практика заборонена в багатьох країнах світу, але не в Україні. Куратори експозиції - Оксана Брюховецька (Центр візуальної культури) і Станіслав Рукша (Центр сучасного мистецтва Kronika, Польща) називають явище локауту метафорою суспільної ситуації в постсоціалістичному світі.

Роботи, які представлять на виставці, присвячені праці як одному з найрутинніших і найважливіших аспектів людського життя.

У виставці візьмуть участь Анатолій Бєлов (Україна), Оксана Брюховецька (Україна), Пйотр Висоцький (Польща), Лаура Павела (Польща), Тарас Каменний (Україна), Лілія Лі-мі-ян (Росія), Вікторія Ломаско (Росія), Юлія Мазурова (Росія), Анна Мольська (Польща), Валентина Петрова (Україна), Олексій Радинський (Україна), Микола Рідний (Україна), Хаїм Сокіл (Росія), Ірина Стасюк (Україна), Лукаш Суровець (Польща), Анна Фабріціус (Угорщина) і Рафал Якубович (Польща).

Фото: Надано організаторами

В рамках проекту відбудуться зустрічі з її учасниками і покази фільмів Миколи Рідного та Олексія Радинського.

Виставка працюватиме з 7 по 30 листопада з 12:00 до 18:00 щодня, крім понеділків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram