ГоловнаКультура

Журі Берлінського кінофестивалю у 2015 році очолить Даррен Аронофскі

Наступного року відбудеться 65 Берлінале

Журі Берлінського кінофестивалю у 2015 році очолить Даррен Аронофскі
Даррен Аронофски
Фото: Berlinale / Niko Tavernise

Відомий голівудський кінорежисер Даррен Аронофскі стане головою журі на Берлінському кінофестивалі у 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба кіноогляду.

Журі під головуванням Аронофскі судитиме основний конкурс 65 Берлінале і за результатами роботи присудить головну нагороду, "Золотого ведмедя", та другорядні призи, "Срібних ведмедів", за режисуру, акторські роботи і сценарій.

Як режисер, Даррен Аронофскі дебютував у 1998 році фільмом "Пі" і отримав за свою картину нагороду за кращу режисуру на кінофестивалі Санденс і на Independent Spirit Awards, які відзначають заслуги у незалежному кіно. У 2000 році його фільм "Реквієм за мрією" представили на Канському кінофестивалі, а "Фонтан" отримав прем'єру на кінофестивалі у Венеції у 2006 році. У 2008 "Рестлер" отримав "Золотого лева" на тому ж Венеціанському кінофестивалі.

За свою передостанню стрічку - триллер "Чорний лебідь" - Аронофскі номінували на "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA в категорії "Кращий режисер".

Остання на цей момент робота Аронофскі "Ной", заснована на біблійній притчі про Всесвітній потоп, вийшла в прокат у березні цього року.

Наступним проектом режисера стане науково-фантастичний трилер "Moonfall", дія якого відбуватиметься на Місяці.

У 2011 році Даррен Аронофскі очолював журі Венеціанського кінофестивалю. Тоді "Золотого лева" присудили фільму Олександра Сокурова "Фауст".

Нагадаємо, минулого року журі Берлінале очолював продюсер Джеймс Шамус. "Золотого ведмедя" Берлінале-2014 отримав китайський нео-нуар "Чорний вугілля, тонкий лід".

65 Берлінський кінофестиваль відбудеться з 5 по 15 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram