ГоловнаКультура

У Києві стартував проект, присвячений Соломії Крушельницькій

Презентація проекту та концерт відбудуться 19 грудня

У Києві стартував проект, присвячений Соломії Крушельницькій
Соломия Крушельницкая
Фото: Предоставлено организаторами

У Києві стартувала низка ініціатив, присвячених видатній українській співачці Соломії Крушельницькій.

Як повідомляють організатори проекту "Атмосфера Крушельницької", протягом місяця заплановано проведення конкурсу ілюстрації на кращий костюм для співачки, музичний проект, конкурс молодих талантів і зоряний проект.

Проект покликаний популяризувати історію успіху Крушельницької серед молоді, зазначають організатори.

"Головна мета проекту - відродити інтерес до цієї фантастичної жінці, актуалізувати тему істинних українських красунь - модних, стильних, талановитих, іменитих, - каже організатор проекту Наталія Кравець. - Ми хочемо розповісти про жінок, які змінювали долі, які писали історію і залишили після себе не просто пам'ять, а справжній скарб для української нації".

Відомо, що Крушельницька була модницею не тільки на сцені, вона зі смаком одягалася в буденному житті і прекрасно виглядала за будь-яких обставин. В рамках проекту "Атмосфера Крушельницької" кращим ілюстраторам України запропонують вигадати, як би виглядав костюм Соломії, якби вона жила сьогодні. Конкурс fashion-ілюстрацій триває під патронатом Ukrainian Fashion Week.

"Нам приємно підтримувати такі глибокі освітні та культурні ініціативи, - зізнається Ірина Данилевська. - Ілюстрація як напрямок, який ми почали активно розвивати, не тільки красивий вид мистецтва, а й можливість представити якісні професійні художні роботи, щоразу знаходячи для них натхнення. Тому ми вирішили зробити невеликий внесок у проект і запропонувати ілюстраторам і дизайнерам створити сучасний образ такої видатної українки як Соломія Крушельницька".

Музичний проект презентує арії Крушельницької в сучасному виконанні. "Соломія Крушельницька - легенда у світовому оперному мистецтві, - вважає Каша Сальцова (гурт "Крихітка"). - Тому участь у такому проекті - це в жодному разі не спроба повторити її виконання, але можливість доторкнутися до спадщини видатної співачки і нагадати про велич її генія і трагічну долю творця світового значення, який мусив провести останні роки життя в СРСР".

Побачити найкращі ілюстрації, почути музичну добірку та ознайомитися з історичним проектом можна буде на виставці в ТРЦ "Атмосфера", яка відкриється вже 19 грудня 2014 року.

Наголошується, що "Атмосфера Крушельницької" - перший із серії проектів, присвячених видатним українкам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram