ГоловнаКультура

У Києві пройде фестиваль прогресивної музики та цифрового мистецтва

На фестиваль приїдуть учасники з Німеччини, Австрії та Польщі

У Києві пройде фестиваль прогресивної музики та цифрового мистецтва
Фото: Facebook / Next Sound festival

З 5 по 7 грудня в арт-просторі Closer у Києві пройде фестиваль NextSound.

Як повідомляють організатори фестивалю, програма складена "зовсім не для тих, хто має певні музичні вподобання".

"Тут не важливо, слухаєш ти техно, рок, реп чи етно - це абсолютно немає значення. Анулюйте своє музичне минуле. NextSound - це фестиваль для тих, хто вміє думати і відчувати. Це найвитонченіша, якісна інтелектуальна насолода", - йдеться в повідомленні.

Хедлайнери музичної частини - Oval (Німеччина), Atom TM (Німеччина), Innode (Австрія), Kucharczyk (Польща), Алла Загайкевич (Україна), Dunaevsky69 (Україна), Heinali (Україна), Rayz (Україна), а також інсталяції від Ujif_Notfound (Україна) V4w.enko (Україна) і Sviter Art Group (Україна).

Організатори фестивалю - авант-лейбл Nexsound, заснований 2000 року Андрієм Кириченком. 14 років роботи лейбла - це участь у всіх культових європейських фестивалях сучасної музики та медіа-арту, більш ніж 60 міжнародних релізів. Кириченко, людинаа української андеграундної сцени, випустив 50 власних альбомів на японських, голландських, німецьких і французьких лейблах, а також зумів створити власний майданчик для просування експериментальної музики. Тепер Nextsound - це не тільки records-платформа, а й міжнародний мультидисциплінарний фестиваль.

Куратори візуальної програми: Tenpoint - проект двох культових київських медіа-художників Максима Поберезького й Олексія Тищенка. Вони - піонери віджеїнгу в Україні, з 2003 року створили не тільки безліч гучних робіт, а й цілу індустрію відео-арту.

OK projects - кураторське об'єднання Ксенії Малих і Ольги Бекенштейн. Діяльність OK projects спрямована на розробку і реалізацію проектів, в основі яких лежить дослідження культурних процесів сучасного суспільства шляхом і теоретичних пошуків, і практичних експериментів.

Із докладною програмою та розкладом концертів можна ознайомитися на сайті фестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram