ГоловнаКультура

У київському театрі ім. Франка відбудеться прем'єра вистави "Щоденники Майдану"

Постановку покажуть 2 і 3 грудня

У київському театрі ім. Франка відбудеться прем'єра вистави "Щоденники Майдану"
Фото: Макс Требухов

У столичному Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка поставили документальну виставу "Щоденники Майдану" за п'єсою Наталії Ворожбит.

Прем'єра постановки відбудеться 2 та 3 грудня, повідомляє кореспондент LB.ua.

Режисером виступив Андрій Май, популялізатор документальної п'єси і один із активних учасників руху документального театру в Україні. Драматург - відомий автор Наталія Ворожбит, чиї п'єси ставилися в театрах у Великобританії, Латвії, Росії та Україні.

П'єса "Щоденники Майдану" народилася з реальних монологів учасників подій на Майдані взимку 2013-2014 року, які записувалися безпосередньо під час революції. У результаті з 80 годин запису вийшло близько 300 сторінок тексту. З цього автори зробили невелику п'єсу із шістьма акторами.

Написаний текст п'єси подали на читки у Гданську та Лондоні.

"Ця вистава насправді мала виникнути ще навесні. І якби ми за півроку встигли поїздити з нею по всій країні, у людей, котрі не бували на Майдані, в головах могла б виникнути зовсім інша історія, додатковий полюс. І події на сході, можливо, склалися б трохи по-іншому", - розповідає про постановку режисер Андрій Май.

Згідно з афішею театру, опублікованою на сайті, "Щоденники Майдану" покажуть ще й у січні - 14 числа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram