ГоловнаКультура

Музику українського композитора Вікторії Польової зіграють у басейні

У Києві пройде черговий концерт нової музики із серії "Архітектура голосу"

Музику українського композитора Вікторії Польової зіграють у басейні
Виктория Полевая
Фото: intoclassics.net

14 грудня в київському басейні "Олімп" відбудеться черговий концерт із циклу музичного агентства "Вухо" "Архітектура голосу".

Про це повідомляє агентство "Вухо".

Зокрема, в басейні зіграють хорові твори українського композитора Вікторії Польової на тексти з "Божественної комедії" Данте, а також музику, написану сучасниками італійського поета.

Музику виконають змішаний хор "Ніка" під керівництвом Оксани Никитюк і дует Two violins. 

Вікторія Польова - сучасний український композитор. Автор трьох симфоній, балету «Гагаку» за новелою А. Рюноске «Муки пекла», безлічі оркестрових, хорових, вокальних і камерних творів.

Твори Вікторії Польової звучать на концертних майданчиках у Європі та по всьому світу.

Фото: Агентство "Вухо"

Вокальний цикл "Архітектура голосу" стартував наприкінці вересня концертом французького вокаліста Гедалії Тазартеса. Крім того, концерти циклу проходили в Кирилівській церкві і Київському планетарії. Ідея кураторів полягає в тому, щоб грати вокальні твори - і класичні, і сучасні - у не призначеному для виконання музики місці.

Крім "Архітектури голосу", агентство "Вухо" пропонує ще один цикл - концерти, в яких поєднано пари композиторів: один - український, інший - зарубіжний. Останнім наразі в цьому циклі став концерт 30 листопада, на якому виконували твори Валентина Сильвестрова і Арво Пярта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram