ГоловнаКультура

Український фільм "Плем'я" їде на кінофестиваль Санденс

Фільм покажуть поза конкурсом на одному з найбільших оглядів незалежного кіно у світі

Український фільм "Плем'я" їде на кінофестиваль Санденс
Кадр из фильма Племя
Фото: Артхаус Траффик

Фільм "Плем’я" українського режисера Мирослава Слабошпицького візьме участь у кінофестивалі Санденс у січні 2015 року.

Про це повідомляє IndieWire.

Фільм Слабошпицького бере участь у позаконкурсній програмі Spotlight, у рамках якої покажуть 9 фільмів. Крім "Племені", до програми увійшли угорський "Білий бог", аргентинські "Дикі історії", британський "71", "6 бажань: Дейвід Герберт Лоуренс і Сардинія" Марка Казинса, "99 будинків" (США) і французькі фільми "Едем "і" Дівоцтво ".

Кінофестиваль Санденс є одним з найбільших і найпрестижніших оглядів незалежного кіно, створеного як у США, так і за його межами. У рамках кінофестивалю проходить кілька конкурсних програм, на яких показують американські та міжнародні ігрові та документальні фільми.

Цього року Санденс пройде з 22 січня по 1 лютого 2015 року.

Крім того, "Плем'я" їде ще на один престижний фестиваль артхаусного кіно - у Роттердам. Там відбудеться голландська прем'єра дебютного фільму Мирослава Слабошпицького. Нагадаємо, фонд цього кінофестивалю фінансує написання сценарію для наступного фільму Слабошпицького – "Люксембург", який зніматиметься в Чорнобилі.

Нагадаємо також, що світова прем'єра "Племені" відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм брав участь у паралельному конкурсі "Тиждень критики". Там він завоював три нагороди, в тому числі, головний приз "Тижня критики". "Плем'я" тепло зустріли критики і ввійшло в десятку кращих фільмів 2014 року за версією британського журналу Sight and Sound.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram