ГоловнаКультура

У США скасували прокат фільму про вбивство північнокорейського лідера через загрозу теракту

Від комедійного фільму "Інтерв'ю" із Сетом Рогеном і Джеймсом Франко спочатку відмовилися кінотеатри

У США скасували прокат фільму про вбивство північнокорейського лідера через загрозу теракту
Кадр из фильма "Интервью"
Фото: Variety

Кінокомпанія Sony Pictures скасувала вихід фільму "Інтерв'ю" на екрани Північної Америки.

Як повідомляє The Guardian, таке рішення студія ухвалила після відмови кінотеатрів від цього фільму. Причина - загрози терористів на адресу глядачів.

Раніше група, яка називає себе "Вартові миру" (Guardians of Peace, GOP) опублікувала заяву з попередженням для глядачів триматися подалі від кінотеатрів, де будуть показувати фільм "Інтерв'ю". "Пам'ятаєте 11 вересня", - йшлося в повідомленні.

Комедійний фільм "Інтерв'ю" мав вийти в американський прокат 25 грудня. Сет Роген і Джеймс Франко грають продюсера і популярного телеведучого, які вирушають у КНДР, щоб узяти інтерв'ю в Кім Чен Ина. Перед від'їздом їх інструктує ЦРУ і наказує вбити північнокорейського лідера.

У розмові з The Hollywood Reporter представник студії заявив, що "Інтерв'ю" не вийде найближчим часом ні на DVD, ні на Blu-ray і не з'явиться у VOD (відео за запитом).

Нагадаємо, в листопаді хакери зламали сервери Sony Pictures і виклали онлайн особисте листування топ-менеджерів компанії, що спричинило в Голлівуді чимало скандалів, дані про страховку і зарплати співробітників, а також кілька фільмів, які випускала Sony. Відповідальність за злом на себе взяли ті самі "Вартові миру".

Водночас ФБР заявило про причетність Північної Кореї до зломів і терористичних загроз через фільм "Інтерв'ю". Про це повідомляє Deadline із посиланням на свої джерела.

У США неоднозначно відреагували на рішення скасувати прокат фільму через загрозу теракту: глядачі висловлюють своє невдоволення, а, приміром, сценарист і володар "Оскара" Аарон Соркін виступив на підтримку творців фільму, назвавши загрози "атакою на свободу слова". Соркін також звинуватив медіа в тому, що вони поширювали злиті в мережу дані про співробітників Sony.

Вихід фільму "Інтерв'ю" в Україні заплановано на 29 січня 2015 року. Чи знімуть його з прокату, поки що невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram