ГоловнаКультура

Майдан. Нерозказана історія

Творче об'єднання "Babylon 13" створило бук-трейлер для книги Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія"(видавництво "Брайт Букс").

  • Як планували і розганяли студентів?
  • Хто готував бійню на Банковій 1 грудня і спробу розгону Майдану 10 грудня?
  • Хто доправив з Росії в Україну "гуманітарний вантаж" - 13 тисяч гранат, які застосовували проти Майдану?
  • Який наказ отримали снайпери, виведені на позиції ще 14 лютого.
  • Хто розстрілював героїв Небесної Сотні, і чому досі не названо винуватців?
  • Якими були останні години Віктора Януковича як президента, і хто допомагав йому здійснити втечу?

Відповіді на ці й інші запитання - у книзі. Їхній базис - відверті інтерв'ю з головними героями тієї історичної зими. Героями, які перебували по обидва боки барикад. Петро Порошенко й Олександр Янукович, Олександр Турчинов і Рінат Ахметов, Арсен Аваков і Володимир Рибак, Андрій Шевченко і Вадим Новинський, Юлія Тимошенко і Юрій Іванющенко, Олександр Попов і Володимир Макеєнко, Сергій Пашинський, а також Сергій Тарута, Андрій Сенченко, Ігор Коломойський, Михайло Добкін, Ігор Луценко, Тетяна Чорновол, Олексій Гриценко і багато інших.

80% контенту книги унікальні - дані та свідчення очевидців публікуються вперше. Завдання - максимально точно реконструювати події, насамперед кулуарні; процеси, приховані від очей тих, хто мерз на площах, але хто безпосередньо вплинув на результат Революції Гідності.

У магазинах країни книга з'явиться з 20 лютого (у великих містах, можливо, на день-два швидше).

Перша київська презентація відбудеться в середу, 18 лютого, у книгарні "Читай-місто" на Богдана Хмельницького, 3-Б о 19:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram