ГоловнаКультура

У Києві відкривається кіноклуб на підтримку кінотеатру "Жовтень"

Кошти, виручені від продажу квитків, підуть на відновлення кінотеатру

У Києві відкривається кіноклуб на підтримку кінотеатру "Жовтень"
Фото: Макс Требухов

26 лютого в Києві відкривається благодійний кіноклуб "Врятуй Жовтень", який працюватиме в кінотеатрі "Сінема-сіті".

Про це повідомляє директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе.

Покази кіноклубу відбуватимуться щочетверга, ввечері. Так, у кіноклубі демонструватимуть авторське кіно - третину зборів від продажу квитків передадуть благодійному фонду "Відновимо разом", який займається відновленням кінотеатру "Жовтень", постраждалого від пожежі восени минулого року.

Першим показом благодійного кіноклубу стане фільм "Мисливець на лисиць" Беннета Міллера - володар п'яти номінацій на "Оскар" і призу Каннського кінофестивалю за кращу режисуру. У програмі на березень - фільми "Зільсер-Марія" Олів'є Ассайяса, комедія "Божевільне весілля", "Побачення наосліп" Левана Когуашвілі і документальний фільм про Революцію Гідності "Все палає".

Ініціаторами створення кіноклубу виступили кінотеатр "Сінема-Сіті", кінодистриб'ютори і громадська організація "Врятуй Жовтень".

Нагадаємо, що кінотеатр "Жовтень", побудований у 1930 році, серйозно постраждав внаслідок підпалу 29 жовтня 2014 року. Унаслідок пожежі обвалився дах будівлі і згоріли кінопроекторні кімнати разом із технікою. Кінотеатр відтоді не працює. Планується, що відновлювальні роботи триватимуть до жовтня цього року і вже наприкінці жовтня, до річниці пожежі, "Жовтень" відновить роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram