ГоловнаКультура

Польська кіноакадемія виступила на підтримку Олега Сенцова

Кінематографісти висловили свою вимогу на церемонії нагородження Польської кіноакадемії

3 березня під час церемонії нагородження Польської кіноакадемії присутні на церемонії митці й артисти висловили підтримку Олегові Сенцову і зажадали його звільнення.

На підтримку вони підняли картки з написом "Jestem Oleg Sentsov" ("Je suis Oleg Sentsov" - за аналогією з Je suis Charlie).

Про це повідомляють на сайті Human Rights in Ukraine.

Так польські колеги затриманого українського режисера висловили свою підтримку і зажадали звільнення Сенцова.

У заяві на сайті Польської кіноакадемії сказано, що польські кінематографісти продовжать свої дії "на підтримку Олега Сенцова, українського кінорежисера, який перебуває в ув'язненні в Москві за свій протест проти анексії Криму".

Зі свого боку Сенцов у своєму листі польському режисеру Агнешці Холланд написав, що він вдячний за підтримку колег і, зокрема, вдячний "полякам, які допомагають Україні в цей складний час і доводять, що вони є справжніми братами".

Члени Польської кіноакадемії закликають своїх колег приєднатися до їхнього протесту. "Не кидаймо у в'язниці нашого українського колегу, який хотів мирного життя у своїй країні, де він народився і знімав свої фільми", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що Московський суд залишив Олега Сенцова під вартою до 11 квітня. Понад те, Сенцова звинувачують не тільки за статтею 205 КК РФ ("Терористичний акт"), а й за статтею 222, частина 3 ("Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв") .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram