ГоловнаКультура

Порошенко підписав закон про заборону російських фільмів (оновлено)

Штрафувати телеканали почнуть через 60 днів.

Порошенко підписав закон про заборону російських фільмів (оновлено)
Кадр из фильма "Крым. Путь на Родину" Андрея Кондрашова

Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє показ на території України фільмів про російських солдатів і поліцейських.

Закон надійшов до Верховної Ради з підписом Президента 2 квітня, повідомляє сайт парламенту. Тексту закону поки що не оприлюднено.

Міністр культури В'ячеслав Кириленко раніше повідомляв, що закон забороняє російські мілітарні фільми і серіали, випущені після 1991 року, а також увесь російський теле- і кінопродукт, створений з моменту початку російської агресії проти України, тобто з 2014 року.

У тексті відповідного законопроекту до другого читання у Верховній Раді передбачалося, що в Україні забороняють фільми, які популяризують або пропагують діяльність силових та інших органів Росії і які виправдовують окупацію території України. При цьому під заборону підпадають усі такі фільми, зняті після 1 серпня 1991 року. Показ заборонених фільмів загрожує штрафом від 10 до 50 мінімальних зарплат (2015 року - 1218 гривень) за кожен випадок. Закон набуває чинності наступного дня після публікації, проте штрафувати телеканали почнуть тільки через 60 днів після набуття документом чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram