ГоловнаСуспільствоОсвіта

​Попов у проекті Столичного стандарту освіти запланував відсутність черг у дитсадки

"Одна дитина – одне місце в дошкільній навчальній установі". Таку норму містить проект Столичного стандарту освіти, який після доопрацювання надійшов на обговорення в навчальні заклади Києва.

​Попов у проекті Столичного стандарту освіти запланував відсутність черг у дитсадки
Фото: Макс Левин

Як уже повідомляли, у понеділок, 2 квітня, у Києві стартував заключний етап обговорення проекту Столичного стандарту освіти. Під час попереднього обговорення у педагогічних колективах, яке відбувалося восени 2011 року, міська влада отримала чимало пропозицій і уточнень, які потрапили в доопрацьований варіант проекту.

Пояснюючи потребу в додатковому обговоренні проекту, голова КМДА Олександр Попов зазначив, що вважає "колективну працю ефективнішою". "Запропонований проект вивчили педагоги-практики, вчені, експерти, і він отримав високі оцінки. Але я все-таки вважаю, що колективне доопрацювання піде йому на користь. Ніхто не знає проблеми галузі так, як педагоги-практики, батьки, школярі. Що більше киян об'єднають свої зусилля в роботі над Стандартом освіти, то буде краще", - сказав Попов.

Столичний стандарт освіти розробляють не як альтернативу, а як доповнення до державного стандарту освіти, і стосується він тільки тих аспектів роботи освітніх установ Києва, які не регламентовано держстандартом. «Щоб вивести Київ у лідери серед європейських столиць, нам необхідно підняти рівень виховання та освіти в навчально-виховних закладах міста, від дитячих садків до старшої школи. Для цього, перш за все, необхідно визначити стандарти підготовки. Ми повинні сформувати Столичний стандарт освіти, який стане зразком для всієї країни", - пояснював мету створення документа Олександр Попов.

Нагадаємо, що 2011 року в Києві збудували та реконструювали 18 дитячих садків, що є рекордом столиці за всі роки незалежності України. Загалом завдяки будівництву, реконструкції та відновленню дитсадків, завдяки створенню нових груп у дошкільних закладах 2011-го місто отримало в дитячих садах 4220 додаткових місць. 2012 року в київських дитсадках з'явиться ще 3735 додаткових місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram