ГоловнаСуспільствоОсвіта

Абітурієнтам стане складніше вивчитися на юриста

Міносвіти змінило держзамовлення.

Абітурієнтам стане складніше вивчитися на юриста

Близько 120 тисяч українських абітурієнтів можуть розраховувати на держзамовлення. Економістам, юристам і менеджерам у вітчизняних вузах будуть як і раніше не раді.

Про це заявив начальник відділу моніторингу вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти, науки, молоді та спорту Микола Фоменко.

За його словами, в цьому році очікують збільшення кількості випускників 11-х класів - на 130 тисяч порівняно з 2011-м. Таким чином, цьогоріч прогнозують приблизно така ж кількість вступників, що і 2010-го: загалом близько чотирьохсот тисяч абітурієнтів, включаючи і випускників минулих років. При цьому, Фоменко зазначив, що цього року, як і минулого, сподіваються на збільшення держзамовлення на IT-спеціальності, а також спеціальності природних і виробничих напрямків.

При цьому він наголосив, що буде зменшено обсяг держзамовлення на економіку, менеджмент і право. Крім того, чиновник повідомив, що буде продовжено прийом заяв на вступ в електронному вигляді. За словами Фоменка, у Міністерстві врахували помилки минулого року, тож тепер таких збоїв з "Електронним вступом", як торік, не буде.

Нагадаємо, під час вступної кампанії-2011, система "Електронний вступ-2011" викликала низку нарікань і критики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram